Eredetvizsgálat
- 4. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület lakosai számára

Eredetiségvizsgálat Budapesten - Eredetiség vizsga Budapest


Eredetiségvizsgálat Budapesten: A weboldalunk segítségével Ön könnyedén választhat lakóhelyéhez közeli eredetiségvizsga bázist. Nem kell órákig telefonálnia, keresgélnie miatta. Ezen kívül teljes körű információt kap a vizsgálattal kapcsolatos kérdéseire online.


 3 nagyszerű megoldás egy helyen 


GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS + BIZTOSÍTÁSKÖTÉS + EREDETVIZSGA
 
    
Ön Budapesti lakos és szakértő eredetvizsgálatra van szüksége? Ha igen, akkor várjuk bázisállomásainkon!

 06-20-440-02-023. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17 TÉRKÉP -    15. kerület - 1152 Szentmihályi út 114 - TÉRKÉP

Elsősorban bűnmegelőzési szempontok miatt 1998-ban került bevezetésre a előzetes eredetiségvizsga. Az eredetiség vizsga 2004-től hatósági eljárás keretében működik. Az eredetiség vizsgálat bevezetését követően jelentősen visszaesett a gépjármű lopások száma hazánkban. A vizsgálat rendkívüli nyugalmat biztosít mind a vevő, mind az eladó számára.

Az eredetiségvizsga meglétét szabályozó közúti nyilvántartásról szóló törvényt 2009-ben módosították. A módosítás szerint 2010 március 31-től megváltozik az eredetiség vizsga jelenlegi rendje. A módosítás, a kormány véleménye szerint, a hatósági ügyintézés egyszerűsítését és meggyorsítását kívánja szolgálni. A változtatás lényege, hogy az eddigitől eltérően, a jövőben a vizsgaállomásoknak egységes adminisztratív és technológiai feltételeknek megfelelő eljárást kell alkalmazniuk. Az eredetiség vizsga díja pedig szabályozottan egységes, melytől eltérni nem lehet. Ez biztosítja a versenysemlegességet az eredetiség vizsga elvégzését gyakorló szakszervizek között.

Az egységes technológia egy egyforma szoftverben valósul meg, mely minden vizsgaállomás számára kötelező. Az eredetiség vizsga elvégzésére szakosodott szakszervizeknek pedig alapkövetelménye lesz a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, mint engedélyező hatósággal, megkötött érvényes hatósági szerződés. Az engedélyeknek, a központi szoftvernek és az új rendszernek köszönhetően az eredetiség vizsgálat vizsgáló állomásai közvetlen kapcsolatban lesznek a központi rendszerrel. Ezzel jelentősen egyszerűbbé válik az eredetiség vizsgálathoz kapcsolódó adminisztráció.

A eredetiség vizsga meglétét igazoló okmány bemutatása a gépjármű átírásnál tehát kötelező. A fizetendő munkadíj egységes. Az oldalunk mégis tud segítséget nyújtani, mégpedig abban, hogy Ön gyorsan és kényelmesen megtalálja az eredetiség vizsga Budapest területén engedéllyel működő vizsgaállomásokat. Ezzel rengeteg időt takaríthat meg. Összegyűjtöttük Önnek az eredetiség vizsga Budapest partnereit. Nem kell feleslegesen végigjárnia az összes vizsgaállomást, hiszen itt egyben van az eredetiségvizsga Budapest összes állomása!

Eredetiségvizsgálat Budapesten számos kerületben vehető igénybe.  9. kerületi bázisállomás - 15. kerületi bázisállomás

Bázis állomásaink

Budapest III. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17

Budapest XV. kerület - 1152 Szentmihályi út 114