Eredetvizsgálat
- 4. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület lakosai számára

Eredetiségvizsgálat Budapest V. kerület - Eredetvizsga


Eredetiségvizsgálat Budapest V. kerület

Az oldalunkon megtalál mindent az előzetes eredetiségvizsga folyamatával kapcsolatban. Rendeletek, előírások és rengeteg hasznos tudnivaló. Amennyiben maradna kérdése, melyre nem talált választ kérdezze meg online. Nálunk megtalálja az engedéllyel rendelkező valamennyi eredetiségvizsgálat Budapest V. kerület partnerét, hogy gyorsan és kényelmesen megkereshesse az Önhöz legközelebbi vizsgálóállomását.


 3 nagyszerű megoldás egy helyen 


GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS + BIZTOSÍTÁSKÖTÉS + EREDETVIZSGA
 
    
Ön Budapesti lakos és szakértő eredetvizsgálatra van szüksége? Ha igen, akkor várjuk bázisállomásainkon!

 06-20-440-02-023. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17 TÉRKÉP -    15. kerület - 1152 Szentmihályi út 114 - TÉRKÉP

A bűnözés és azon belül is a gépjármű eltulajdonítások visszaszorítása volt a cél 1988-ban amikor bevezették az eredetiség vizsgálat intézményét. A vizsgálat bevezetése meghozta amit vártak tőle. Az autólopások száma jelentősen csökkent. Az eredetiségvizsgálat 2004-től hatósági eljárás keretein belül végzik. Az elvégeztetése megnyugtató a vevő és az eldó számára is.

A közúti nyilvántartásról szóló törvény szabályozza az előzetes eredetiség vizsgálat elvégeztetését. A törvényt 2009-ben módosították, mellyel jelentősen megváltozott a vizsgálat rendje. A módosítás a hatósági ügyintézés egyszerűsítését és meggyorsítását kívánja szolgálni. Bevezetésére 2010 március 31-én került sor. A bevezetett és módosított rendelet lényege, hogy az eddigiektől eltérően az eredetiség vizsgálat elvégzésére szakosodott szakszervizek egységes adminisztratív és technológiai eljárást alkalmaznak a jövőben. A rendelet megváltoztatása továbbá kimondja, hogy a vizsgálatért fizetendő díj egységes ettől egyetlen vizsgaállomás sem térhet el. Ezzel biztosítják a verseny kizárását az eredetiség vizsga területén.

Az egységes technológia egy egyforma szoftverben testesül meg, melyet minden vizsgáló állomásnak meg kell vásárolnia amely az eredetiség vizsgálatot el kívánja végezni, vagyis erre szakosodott. Az ilyen szakszervizeknek másik követelménye lesz, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatósággal érvényes szerződése legyen. A szerződésnek, az egyforma szoftvernek és az űj rendszernek köszönhetően a különböző vizsgaállomások folyamatos kapcsolatban lesznek a központi rendszerrel. Azt remélik, hogy ezzel jelentősen csökkenni fog az eredetiség vizsgálathoz kapcsolódó adminisztráció.

A gépjármű átírásnak két alapvető követelménye az érvényes kötelező biztosítás megléte és az előzetes eredetvizsga elvégzésér igazoló okirat. Az eredetiség vizsgálat díja egységes, ettől egyetlen szakszerviz sem térhet el és közvetlenül a vizsga elvégzését követően be kell fizetni. A fizetendő díjakon tehát nem lehet spórolni, mégis van amiben segíthet az oldalunk amennyiben Ön eredetiség vizsgálatot szeretne csináltatni. Az oldalunkon összegyűjtöttük az eredetiség vizsgálat Budapest V. kerület partnereit, hogy Ön kényelmesen kiválaszthassa az Önhöz legközelebbi szakszervizt. Felesleges utánajárást takaríthat meg, ha az oldalunkon választ eredetiségvizsgálat Budapest V. kerületi vizsgaállomást.

Eredetiség vizsgálat Budapest III. kerületében

 

Bázis állomásaink

Budapest III. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17

Budapest XV. kerület - 1152 Szentmihályi út 114